Jumaat, 30 Mei 2014

halalkan babi patut jakim yang di saman

  AMPANG 26 Mei - Pertubuhan Jaringan Melayu Malaysia (JMM) dengan kerjasama Pertubuhan Program Sukarelawan Peguam Untuk Semua (SUKAGUAM) beserta 80 lagi pertubuhan bukan kerajaan (NGO) bakal memfailkan saman bernilai RM 100 juta terhadap syarikat pengeluar coklat terkenal, Cadbury Confectionery Malaysia Sdn Bhd berhubung penemuan DNA babi dalam dua produknya.

Presiden JMM Azwanddin Hamzah berkata, pihak mereka masih belum memutuskan jumlah sebenar yang mahu dikemukakan dalam saman tersebut, namun, JMM dan NGO yang lain mensasarkan jumlah gantirugi yang perlu dibayar adalah sebanyak RM100juta.

"Sasaran kita adalah untuk menuntut gantirugi sebanyak RM100 juta terhadap syarikat tersebut.

apa NGO ni buat sebenarnya ??? patutnya yang disaman adalah JAKIM kerana JAKIM halalkan BABI nampak tu tanda halal tu COP dari mana  COP halal JAKIM beb ??? kalau cadbury palsukan logo halal...JAKIM lah kena SAMAN cadbury...JAKIM sebenarnya yang bertanggungjawab kerana ramai umat ISLAM di malaysia telah termakan BABI..kemaafan kerana menghalalkan BABI harus di buat secara terbuka bukan lagi nak COVER UP...COVER LINE...BANGKAI tak BOLEH simpan BAU jugak beb

macam mana umat ISLAM kat malaysia  nak MAJU  kalau dah terlampau banyak termakan BABI....dikala slogan mengatakan KEMAJUAN sebenarnya dalam menempah KEMUNDURAN kerana mengharapkan produk produk yang kita sendiri tidak tau sumber RAMUANNYA paling sadis perkara ini di sembunyikan oleh sesetengah pihak yang tidak bertanggungjawab yang mengamalkan fahaman sekularTiada ulasan:

Catat Ulasan